Pràcticum II

Pràcticum II

2/11/15

Aproximació al context d'intervenció


Nexe Fundació és una entitat sense ànim de lucre situada al barri de Gràcia de Barcelona. A l’any 1981 posa en marxa un projecte innovador i únic a Catalunya creant el primer Centre de dia per infants amb pluridiscapacitat “L’escola Bressol Especialitzada Nexe” dirigida a infants de 3 mesos a 6 anys amb greus trastorns en desenvolupament amb la finalitat d’oferir una atenció global a les seves necessitats específiques a nivell sanitari, pedagògic i psico-social, tot respectant la seva condició i necessitats com a infants (jugar, socialitzar-se…).
A partir d’aquí es va creant de manera conjunta una xarxa de serveis per donar suport  a les necessitats de les famílies i poder acompanyar-les en tot el procés educatiu del seu fill/a. Aquesta xarxa està oberta a totes les famílies que tinguin un fill/a amb greus discapacitats menors de 16 anys.

Nexe Fundació treballa també dintre de l’àrea de Respir i Lleure, àmbit on concretament es centren aquestes pràctiques, organitzant diferents activitats dirigides a infants i joves amb pluridicapacitat de 0 a 18 anys. A través de les diferents activitats lúdiques els infants i joves comparteixen i es relacionen entre iguals, així com amb d’altres nens sense discapacitat, adquirint habilitats socials, experimentat i participant en diferents entorns infantils normalitzats, sempre respectant les capacitats, motivacions i ritmes de cada nen/a. Al mateix temps mentre els infants participen en tallers i activitats lúdiques especialitzades i organitzades en grup reduïts es proporciona a les famílies un espai de descans i/o conciliació de la vida personal, familiar, laboral i social.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada