Pràcticum II

Pràcticum II

21/4/16

ESPLAI I CASALS DE SETMANA SANTA

LA COLLA

"La Colla" està format per un grup de joves amb pluridiscapacitat que es reuneixen un dissabte al mes per fer activitats dintre d'un espai tancat cedit per una escola d'educació especial (a la que assisteixen alguns dels nois i noies que participen en les activitats de "La Colla").

Les seves edats estan compreses entre els 12 i els 18 anys, un alt percentatge dels quals es desplacen en cadira de rodes. La majoria participen a altres grups de lleure com ara "Els Koales"

La tipologia d'activitats és variada i, normalment sol ser temàtica coincidint amb alguna festa o event social que hi hagi en aquell  moment.

Les jornades d'Esplai són de sis hores (de 13h a 19h), els participants es porten el seu dinar i berenar. Després de dinar i una estona de descans es realitza l'activitat programada.

Pel que fa als Casals, es manté una estructura semblant però amb horari diferent (de 9h a 16h). Aquestes són algunes imatges de les activitats realitzades a Casals i a l'Esplai al llarg d'aquest any:

FER BOMBONS DE XOCOLATA


 

TALLER DE MÚSICA



TALLER DE JOCS



 



PINTEM OUS DE PASQUA




 

SORTIDA AL PARC





PLANTEM UNA LLAVOR AMB UN POT DECORAT AMB FLORS I PEDRETES


 
 


Són activitats molt entretingudes, però sobretot s'intenta que totes elles siguin molt sensorials, en les quals els nens i nenes tinguin un contacte directe amb els elements que es fan servir, estimulant d'aquesta manera el contacte amb allò que realitzen.

Els joves es coneixen des de fa molts anys i es nota un vincle molt especial entre ells. A mesura que van arribant l'alegria dels que ja hi són va en augment. Aquesta condició és una de les grans raons per les quals es desenvolupa aquest projecte, la idea de trobar una continuïtat i que aquesta sigui conjunta és principalment degut a aquest vincle, ja que no només són joves que comparteixen una activitat, sinó que al llarg del temps s'ha anat cultivant una gran amistat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada