Pràcticum II

Pràcticum II

13/4/16

FASE 1: OBSERVACIÓ I SEGUIMENT: TIPOLOGIA DE LES ACTIVITATS

KOALES:

Els "Koales" són un grup tancat de joves amb pluridiscapacitat que es reuneixen alguns dissabtes al mes per realitzar activitats junts.
Les edats oscil·len entre els 14 i els 18 anys, només un dels nens pot caminar, la resta es desplacen en cadira de rodes.
S'intenta que les activitats siguin variades i, dintre del possible a l'aire lliure. Durant aquest últims mesos, el grup de "Koales" han gaudit de les següents activitats:

PISCINA: La piscina és una de les activitats més exitosa en el grup. Els joves gaudeixen al màxim de les activitats dintre de l'aigua (acompanyats pel seu monitor referent (la ràtio és un monitor per nen). Els berenars després de la piscina es caracteritzen per la seva tranquil·litat, ja que tant els joves, com els professionals acaben ben relaxats.
És una activitat molt adient per aquests joves, ja que els hi permet moure's (sempre amb l'acompanyament d'un professional) dintre d'un medi diferent com és l'aigua amb l'estimulació sensorial que allò els hi aporta.





 Aprofitant que estem en un gimnàs on hi ha pista de bàsquet, després de la piscina vam fer un partit!


GOSSOS: Haig de confessar que aquesta activitat és una de les meves preferides. Els joves vam gaudir enormement d'aquests grans millors amics de l'home que realment demostren tenir una sensibilitat especial amb les persones amb pluridiscapacitat. Us deixo l'enllaç de la pàgina de Associació d'Acció Social DISCAN on explica molt bé el seu programa. Si teniu oportunitat, us convido a viure'l!

 


BOWLING: Una altra activitat que també va ser molt divertida va ser anar a jugar a bitlles. Com ja vaig comentar en una entrada anterior, tot i que aquests nens no es comuniquen verbalment, les seves expressions de felicitat ens ho deien tot!



GOLONDRINES: Aquesta va ser la última activitat que van realitzar el grup de "Koales" on vam gaudir d'un dia de sol espectacular i d'unes vistes immillorables.


La propera activitat prevista és anar al Parc del Tibidabo.

En general, penso que les activitats estan força bé escollides i s'adeqüen bastant a les seves edats i característiques. L'objectiu, doncs, serà trobar entitats que organitzin també activitats d'aquest tipus  atenen a les necessitats d'aquests joves. Comença la recerca...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada