Pràcticum II

Pràcticum II

27/4/16

FASE 2: RECERCA DE SERVEIS D'ALTRES ASSOCIACIONS I ENTITATS DE LLEURE A LA CIUTAT DE BARCELONA

Durant el mes de març he posat en marxa el procés de recerca d'altres serveis i entitats que puguin oferir una continuïtat en el lleure dels joves de Nexe Fundació que es troben en el procés de transició del lleure infantil al lleure adult.

L'objectiu principal d'aquesta recerca és facilitar a les famílies el ventall de possibilitats que s'ofereix a la ciutat de Barcelona amb la finalitat que puguin escollir i opinar quin o quins centres, entitats i/o associacions s'adeqüen més a les característiques, necessitats i edats dels seus fills.

Es convocarà als pares a una reunió on es parlarà del tipus de continuïtat que volen per als seus fills i filles, presentant-li també la graella amb totes les possibilitats trobades i s'apuntaran les propostes, peticions i demandes que les famílies presentin. 

A continuación es presenta el document amb les entitats i serveis trobats fins al moment que millor es poden adaptar a les característiques dels destinataris d'aquest projecte:






Una de les principals dificultats que m'he trobat a l'hora de desenvolupar aquesta fase ha sigut precisament la pròpia recerca d'entitats i serveis per un col·lectiu tan específic com el de Nexe, com és el de joves a pluridiscapacitat. De fet, l'única entitat a tota la ciutat de Barcelona que he pogut trobar amb aquesta definició d'usuaris ha sigut Nexe Fundació. I no és que hagi començat la recerca posant "etiquetes", és que una de les característiques que he pogut comprovar és que pel que fa a la discapacitat i els centres d'aquest àmbit, la gran majoria estan específicament "etiquetats" i  de vegades segregats per tipologies (discapacitat física, intel·lectual, visual...), la qual cosa en el cas que ens pertoca, generalment totes elles van unides. Tot i així, les presentades anteriorment reuneixen les característiques del que "a priori" es buscava.

A dia d'avui, s'ha establert contacte amb gairebé totes les entitats i estan previstes visites a tres dels centres que hem cregut (després de varies reunios i valoracions amb la coordinadora de lleure i la directora del centre, juntament amb una primera reunió amb les famílies) s'adeqüen més a les necessitats i característiques dels nens. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada