Pràcticum II

Pràcticum II

8/5/16

FASE 3: REUNIONS AMB LES FAMÍLIES (II): PRIMERA REUNIÓ

El passat 28 d'abril a les 19h de la tarda vam realitzar la primera reunió amb les famílies convocada amb la finalitat de informar-los sobre les possibilitats en la continuïtat del lleure dels seus fills, així com escoltar i recollir totes aquelles propostes que es puguin aportar.
A la reunió assisteixen 6 famílies de les 23 convocades, tretze de les quals s'han mostrat interessades i els agradaria rebre informació, però no podien assistir.
Per part de Nexe Fundació assisteix la directora, la coordinadora de lleure i jo mateixa com a estudiant de psicopedagogia en pràctiques i impulsora del projecte.

Recordem als pares el motiu de la reunió: els seus fills estan a  prop de fer els 18 anys i s'ha de buscar una alternativa al seu lleure fora de Nexe, donat que l'edat límit de la fundació són els 18 anys.
Els pares entenen que els seus fills no poden continuar per edat, però tot i així demanen si hi ha la possibilitat d'algun tipus de continuïtat dintre de Nexe, ja que afirmen no trobar cap lloc que tingui un servei com el que s'ofereix a Nexe, tant a nivell de tipologia d'activitats i temporalització, com a nivell de professionals i el tracte d'aquests amb els joves participants.

Compartim amb les famílies la recerca realitzada i el llistat de les entitats trobades, adients a les necessitats (Fase 2). Comentem algunes i recollim les impressions dels pares sobre aquestes. Algunes les coneixen perquè els seus fills han participat en alguna activitat. La comparació amb Nexe és continua i quasi inevitable. Les famílies afirmen que no volem un lleure molt diferent del que ja tenen. Anem descartant aquelles entitats que els pares i mares no han considerat adients per raons diverses.

Es comenta també la possibilitat de crear algun tipus d'associació de famílies per poder gestionar ells mateixos el lleure dels seus fills. Un pare ens comenta que coneix una associació anomenada ENCERT impulsada fa uns anys per un pare i centrada en fomentar la formació, integració laboral, esport i lleure de persones amb discapacitat intel·lectual i donar suport, en diferents àmbits, a les seves famílies. Es planteja la possibilitat de parlar amb l'associació per tal que ens pugui fer un petit assessorament. Les famílies assistents estarien disposades a organitzar una associació sempre i quan puguin comptar amb l'ajuda i el recolzament de Nexe.

D'altra banda, una mare proposa establir contacte amb ASPACE, ja que coneix personalment a la directora i creu que es podria establir contacte i exposar-li la situació i veure si podria ser viable la continuïtat.

Els pares insisteixen en demanar, sigui quina sigui la continuïtat del lleure, l'ajuda i l'acompanyament de Nexe Fundació. Tant la directora, com la coordinadora de lleure afirmen que es farà un bon traspàs i per suposat un acompanyament, afegint també que per ells (els professionals de Nexe) també és una situació dura, ja que coneixen als seus fills i filles des de fa molts anys i tenen un vincle molt fort amb ells/elles, per tant són els primers que necessiten fer un bon acompanyament en el traspàs, així com un bon acomiadament.

Finalitza la reunió acordant contactar amb les associacions escollides i proposant una nova reunió durant el mes de maig (data pendent de confirmar).

Ens posem mans a l'obra...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada