Pràcticum II

Pràcticum II

24/5/16

FASE 4: REUNIÓ INTERNA I CANVIS EN LA FASE FINAL

El passat dilluns va tenir lloc la reunió interna programada  per tal de valorar de quina manera es pot afrontar la continuïtat en el lleure d'aquests joves.
En aquesta reunió assisteixen la directora, la coordinadora de lleure, la treballadora familiar de Nexe Fundació i un membre de l'institut municipal de persones amb discapacitat.

S'exposa la dificultat per trobar un lloc amb les característiques adients per aquests joves amb pluridiscapacitat (ratio 1-1, grups reduïts, més d'una activitat al mes de cap de setmana...).

D'altra banda es recorda també la demanda dels pares i mares (FASE 3: REUNIONS AMB LES FAMÍLIES (II)) per la continuïtat dintre de Nexe, afirmant aquests no trobar un servei com el de Nexe, ja sigui tant a nivell d'activitats, com amb el tracte dels professionals cap als joves.

Per aquesta raó, en aquesta reunió es planteja la possibilitat d'intentar oferir aquesta continuïtat tan demanada per les famílies fins als 21 anys, fent coincidir d'aquesta manera l'edat amb la que finalitzen també en els seus centres escolars.

S'acorda, doncs, presentar un projecte pilot pel lleure de joves entre 15 a 21 anys. Actualment hi ha un total de 18 joves entre els 15 i els 18 anys (11 noies i 7 nois) que participen en les activitats de lleure de Nexe. En aquest projecte es volen incloure les següents activitats i programes:

  • Tallers d'habilitats parentals sobre temes que afecten l'adolescència (sexualitat, intimitat, límits, autonomia...)
  • Tallers compartits amb pares i mares amb fills amb pluridiscapacitat i pares i mares amb fills sense discapacitat.
  • Grups de treball amb famílies.
  • Programa de lleure específic per a joves (canviar cases de colònies per estades a un hotel, fer activitats que farien els joves de les seves edats, etc...)
  • Programa d'acompanyament per la transició al lleure adult.

Aquest projecte pilot dona un gir a la última fase d'aquest pla de treball, donat que el procés de traspàs i en els serveis no serà necessari (al menys fins als 21 anys), ja que la continuïtat en el lleure per aquests joves seguirà sent dintre de la mateixa entitat i segurament estaran acompanyats pels mateixos professionals. Si que serà necessari un assessorament dirigit als professionals de Nexe en el lleure d'adults. També es manté l'objectiu principal que seria acompanyar als joves (i a les seves famílies) en la seva transició al lleure adult.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada