Pràcticum II

Pràcticum II

16/12/15

Seguiment de X. Respir de Cap de Setmana (21 i 22 de novembre)

Tot i que encara queden dies de pràctiques, arriba el dia més esperat. Després d'haver conegut a X i haver-lo acompanyat durant les activitats de Lleure, ens trobem davant d'una nova activitat per a ell: passar dos dies amb l'equip de Nexe fora de Barcelona, en el Respir de Cap de Setmana (RCS).

La família arriba una mica abans de l'acordat (1/2 hora). Els pares diuen que ve de fer-se unes fotos a l'escola i que començava a posar-se nerviós al cotxe, per això arriben abans.
X fa un recorregut per tot el perímetre de la casa només arribar, intenta obrir totes les portes que es troba al seu pas, sembla nerviós, però se li veu content. 
Els pares li han anat explicant tot el que farà durant aquests dos dies i té molt clar que el vindran a recollir a la tarda del dia següent, això ens tranquil·litza, donat que l'anticipació dels fets fa que el nen estigui més relaxat. Després d'una visita a les habitacions i deixar les seves coses, els pares marxen i nosaltres ens preparem per l'hora de dinar.

El cap de setmana, en general, ha anat força bé. El nen no ha patit cap crisi, s'ha mostrat tranquil i ha respectat força bé els temps del Respir, fins i tot ha participat en les activitats programades. Presento un resum de les principals observacions:

Els Àpats: En general, durant les hores del menjador el nen està bastant tranquil, tot i que de vegades s'aixeca, no li costa gaire mantenir-se assegut i esperant. Durant el moment abans de dinar, se li donen algunes tasques per tal de donar sentit i funcionalitat als seus passejos sempre acompanyat per un monitor, com ara, parar taula, anar a buscar aigua, tovallons...reduint d'aquesta manera la seva ansietat en l'espera.

Descansos: Per les estones de descans de després de dinar, una de les seves monitores referents va portar una hamaca per penjar-la a l'habitació i que X pogués descansar allà, ja que com he explicat en anteriors entrades, els moviments oscil·lants relaxen al nen i li ajuden a descansar. Aquesta idea ha estat molt encertada, perquè X ha acceptat molt bé aquests moments i, tot i que, no va arribar a dormir-se en cap moment, ha pogut estar més d'un hora descansant, mentre escoltava els nostres contes i cançons.

Activitats: L'activitat del dissabte a la tarda va ser culinària (fer bombons), molt adient per X, donat que li agraden molt els dolços i a més a més ens permetia treballar l'espera a l'hora de menjar, un dels principals objectius a treballar amb el nen. Diumenge al matí tocava fer una passejada per la muntanya pels voltants de la casa de colònies. Està comprovat que les activitats a l'aire lliure són molt afavoridores per a X, gaudeix molt passejant i creiem que el seu nivell d'ansietat disminueix força. Per aquesta raó, durant algunes estones en les quals la resta del grup seguia descansant, també hem anat fent petits passejos per dins del terreny de la casa.

La Nit: Els pares ens havíem explicat que el nen dorm bé i que normalment no té dificultats a l'hora de dormir. Després de dinar anem cap a les habitacions i ens preparem per anar al llit: rentem les dents, posem el pijama i al llit. Ha estat un dia molt intens i sembla cansat. X està una estona llarga  despert escoltant el seu conte favorit i demanant-lo un altre cop quan s'acaba, però finalment s'adorm. Sembla que els pares tenien raó, perquè no es desperta en tota la nit.

Conclusions: L'equip de professionals de Nexe coincideix: el cap de setmana amb X ha superat totes les expectatives, no podia haver anat millor. Després d'aquests dos anys a Nexe, s'està veient una molt bona evolució i el que més preocupava a l'equip, les seves crisis (en les quals s'havia arribat a fer contenció entre tres persones), s'han reduït notablement. En el temps que porto de pràctiques fins ara observant a X, encara no he vist cap crisi forta en la qual hagi sigut necessària un contenció o l'ús de medicaments de "rescat" (pastilla sota la llengua), si més no, al contrari, he pogut observar un comportament que amb les pautes treballades per l'equip de Nexe, ha anat millorant al llarg dels dies. 

Li transmetem als pares aquesta informació i també ells estan d'acord, el nen està fent un canvi molt positiu. Ens agraeixen la feina feta i ens despedim fins la propera.

Donada la bona resposta de X durant aquests dies, l'equip es planteja la possibilitat de que el nen pugui assistir a les colònies d'estiu (5 dies). Ara queda continuar treballant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada