Pràcticum II

Pràcticum II

13/12/15

Seguiment de X. Últim dia abans del "Respir de Cap de Setmana" (14/11/15)

El grup d'Esquirols comença a arribar Nexe. Avui anem a fer una passejada pel parc del Montjuïc. Un cop feta la rebuda, comencem a preparar-nos per dinar.
X arriba a l’hora acordada, avui sembla molt content. Entra a Nexe saludant amb un fort “Hola” i comença el seu recorregut per tot  centre, ja rutinari. Els pares comenten que ha dormit poc i que si veiem que es posa molt nerviós no dubtem en trucar-los. La primera parada després de deixar la seva motxilla és la cuina.

Dinar: Avui hi ha macarrons, cosa que el fa posar encara més content. No triga gaire en anar al menjador i posar-se el pitet per dinar. L’espera del seu plat resulta més tranquil·la que altres dies, tot i que no dubta en agafar el menjar dels altres quan estan distrets. Quan arriba el seu dinar, treballem les pautes acordades per a que vagi més a poc a poc. Se m’acudeix anar comptant les cullerades “una, dues i mengem el que tenim a la boca”. No li costa gens entendre-ho i accepta la consigna.

Descans:  Arribada l’hora de descans, X busca un conte per llegir, però no troba el que vol “Els animals de la selva” i comença a donar voltes per totes les aules buscant-lo. El fet de no trobar-lo no li agrada gaire, però demana que li expliquem un (Els Tres Porquets). Accepta pujar a la hamaca per descansar. Abans de començar el conte fa un recorregut mental de tot el que farem, buscant confirmació: METRO-PARC-BERENAR-PAPA...Tot i que no s’adorm (es pessiga a si mateix per no fer-ho) es mostra tranquil i es queda una bona estona (aproximadament vint minuts) a l’hamaca.

Camí: Un cop preparats per anar al parc, anem fent camí cap al metro, X es mostra content i tot i que té ganes de tocar timbres i ho intenta, ell mateix s’autocontrola i es diu a si mateix “PROU” mentre ens agafa del braç. Donat que a diferència de la resta de nois i noies, X no té dificultats per caminar, anem més ràpid que la resta, la qual cosa fa que, de vegades hem d’aturar-nos i esperar. Sembla que X avui no té dificultats en l’espera.  Just en arribar al metro, ens diuen que hi ha un canvi de plans: anirem en autobús per no fer transbordament. X no tolera bé aquest tipus de canvis i l’últim cop que es va donar la situació va ser difícil reconduir-la. Aturem al nen per explicar-li el canvi i tot i que repeteix moltes vegades “E-U” (“metro”), no s’enfada, ni li suposa un gran problema el canvi de transport. Els professionals que el porten estan sorpresos, és la primera vegada que el nen ho tolera tan bé.

Montjuïc: El nen gaudeix de la natura es mostra tranquil i camina lliurement. Els espais a l’aire lliure afavoreixen el seu estat de tranquil·litat i, tot i que té obsessió per l’hora de berenar i ho demana molt sovint (perquè sap que després ja venen els pares), tolera bé el temps d’espera. Arriba l’hora de berenar i comencem a desfer el camí per trobar-nos amb les famílies. El dia ha anat molt bé i ho compartim amb els pares de X, que es mostren molt contents amb la noticia.


Observacions: Els espais oberts són molt afavoridors per a X. Aquest fet, tranquil·litza molt als professionals, que ara veuen més factible que el nen pugui gaudir d’un “Respir de Cap de Setmana”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada